logo

Onze stand op de Christmasfair op het grote plein voor het kasteel. Demonstratie edelsteenslijpen met geduldige uitleg van onze slijper. Elk jaar zorgen wij voor een speciale kerstsfeer in onze stand.

Meestal gaat het ongeveer als volgt:

1: je rijdt als toerist met een tuk-tuk chauffeur

2: de chauffeur vertelt dat de toeristische attractie waar je naar toe wilt om de een af andere reden gesloten is. Meestal vanwege het feit dat die dag net een Boeddhistische feestdag is.

3: De chauffeur vertelt ook dat hij speciaal is opgeleid om toeristen een fantastische dag te bezorgen en brengt je naar een andere tempel of attractie.

4: Er is op dat moment volgens de chauffeur een promotie van de overheid om edelstenen tegen lagere prijzen aan toeristen te verkopen.

5: Tijdens de rit ontmoet je ergens een goedgeklede jongeman of een gedistingeerde oudere heer.

6: De jongeman vertelt dat hij student is, de oudere heer vertelt dat hij in overheidsdienst is en toont zijn identiteitskaart van de overheid. ( deze zijn voor iedereen en voor weinig geld te koop !)

7: Deze persoon ( die je geheel onafhankelijk van de tuk-tuk chauffeur ontmoet ) bevestigt het verhaal van de chauffeur.

8: uiteindelijk wordt aangeboden je naar een ‘ overheidswinkel ‘ te brengen en ze vertellen dat je met deze zeer lage prijzen ( alleen nog vandaag ! ) thuis veel winst kunt maken. De verkoper zegt ook dat je, als er iets mis is, altijd je geld terug kunt vragen. De verkoop gaat vergezeld van veel officieel uitziende stukken.

9: hiermee ben je dus bedrogen met een van de oudste en meest openlijk gepleegde oplichtingspraktijken in Thailand.


« vorige pagina [ 1 2 ] volgende pagina »